MANİSA / GÖRDES - Gördes İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür.

Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk'e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan,

24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmîleşmişti.

Atakürk'ün izinden yürüyen, mesleğini sevgi ile icra eden, geleceği inşa eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Gördes İlçe programını okulumuz idareci ve öğretmenleri hazırlayıp sundu.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çoşkun ÇELİK,

Belediye Başkanı Muhammed AKYOL, protokol üyeleri ile tüm okulların idareci ve öğretmenleri katıldı.

Programda günün anlam ve önemini İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çoşkun ÇELİK yaptı.

Emekli öğretmen Neşe DEDELER ve mesleğe yeni başlayan Sevgi ESERSİN duygulandıran konuşmalarını yaptılar.

Okulumuz Öğretmenlerinden Savaş KINAYTÜRK kendi yazdığı şiiri okurken, Şeyma ÇAKAL ve Hale EREN gönün anlam ve önemine ilişkin şiirleri okudular.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Değerli Zamanlar Projesi kapsamında  Müzik Öğretmeni Abdülkadir YILMAZ'ın çalıştırıp hazırladığı gitar dirletisi yapıldı.

Son olarak İbni Sina Öğretmenlerinin hazırlamış olduğu koro neşeli şarkılarla öğretmen arkadaşlarına keyifli anlan yaşattı.

25-11-202225-11-2022

25-11-2022