MANİSA / GÖRDES - Gördes İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz,  Gördes Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak 1989 yılında eğitim-öğretime başlamış olup 2003 yılında ilk mezunlarını vermiştir. İlk yıllar ebe,hemşire ve sağlık memuru yetiştiren okulumuzda daha sonra sadece Tıbbi Sekreterlik bölümü kalmıştır..

Okul 2006 yılında öğrenci azlığı nedeniyle kendi binasından, Halk Eğitim Müdürlüğü binasına yerleştirilmiştir.2007 yılında tekrar hemşirelik bölümü açılmıştır. Ayrıca 2012 yılında Tıbbi Sekreterlik bölümü kapatılıp, ATT bölümü açılmıştır.2013-2014 sezonunda ise okul tekrar kendi binasına taşınmıştır.2003 yılından bu yana ülkemizin sağlık sektörüne birçok eleman kazandıran okulumuz geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında 24.dönem mezunlarını vermiş ve ülkemize yeni kalifiye elemanlar kazandırmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlandıktan sonra okulumuzun adı önce, Gördes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi daha sonra Gördes İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değişmiştir. 2020-2021 Eğitim Öğretim sezonu dahilinde okulumuz bünyesinde, Sağlık Hizmetleri Alanında; Hemşire Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği olmak üzere 2 dal olarak eğitim öğretimine 168 öğrenci ile devam etmektedir.

Okulumuz binası hakkında 2019-2019 Eğitim Öğretim yılı sonunda yapılan incelemeler neticesinde yıkım kararı alınmış olup bu nedenle Gördes Anadolu İmam Hatip Lisesi Binasına taşınmıştır.  Pansiyona kayıtlı olan öğrencilerimiz Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Gördes Anadolu Lisesi Pansiyonlarından yararlandırılmaktadır. Köylerden gelen öğrencilerimiz taşıma yoluyla ulaşımlarını sağlamaktadır.

Yayın: 21.11.2018 - Güncelleme: 21.03.2022 18:32 - Görüntülenme: 17861