T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / GÖRDES - Gördes İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZDA COVİD-19 TEDBİRLERİ

Corona Virüs

2020 Mart ayından beri tüm dünya gibi Türkiye de Coronavirüs (corona virisü)  ile yoğun bir mücedele içine girmiştir. Yayılan bir salgın olması noktasında eğitim kurumlarının, okulların, anne babanın ve öğrencilerin daha hassas davranması gerektiği bir dönemden geçmekteyiz. 

              Koronavirüs (corona virüsü) konusunda okulumuz ne gibi tedbirler almıştır?

Virüsün bulaşmasının engellenmesi için en büyük önlem hijyen olduğunun bilincinden hareket ile okulumuzun temizlik personeli ile toplantı yapılarak özellikle tuvalet ve lavaboların dezenfekte edilmesi , sınıfların havalandırılması , temziliğin daha da hassas bir şekilde yapılması konusunda bilgilendirme yapıldı. Öğretmenlerimiz ile yaptığımız toplantıda da derslerde öğrencilerin bilinçlendirilmesi gerektiği , öksürük , yüksek ateş , burun akıntısı v.b. belirtileri olan öğrencilerimizin okul idaresine yönlendirmelerini talep ettik.    Sağlık Bakanlığı'mızın hazırlamış olduğu broşür ve afişler bastırılarak okulumuzun sınıf , atelye ve labaraturarlarına astırıldı.  Virüslerin toplu yaşam alanı ve toplu taşıma araçlarından yayılma riski büyük olduğundan  sabah okul girişinde öğrencilerimiz ve tüm personelin  dezenfekte edici losyon ile ellerini temizledikten sonra okula girmeleri sağlanacaktır.  

Temennimiz alınan tedbirler ile çok az vaka ile bu virüsten ülkemizin kısa zamanda kurtulmasıdır. Burada velilere ve öğrencilerimize de büyük sorumluluklar düşmektedir. Sosyal medyada yapılan dezenformasyondan etkilenmeden Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamalarını dikkate alarak hareket etmelelerini velilerimize tavsiye ediyoruz. 

Sınavlarımız Covid-19 tedbirleri kapsamındaki yönergeler doğrultusunda yapılacaktır. Öğrencilerimizin bu süre içinde tedbirlere uymaları sağlanacaktır.

 

 Corona virüs konusunda ne yapmalıyız , nasıl bulaşır , virüsten nasıl korunuruz , belirtileri nelerdir gibi konularda sağlık bakanlığının hazırlamış olduğu bilgilendirme kitapcığını mutlaka okuyunuz

 

Koronavirüs hakkında bilmemiz gerekenler

Koronavirüs hakkında bilmemiz gerekenler

 

Koronavirüs hakkında bilmemiz gerekenler

Koronavirüs hakkında bilmemiz gerekenler

Koronavirüs hakkında bilmemiz gerekenler

Koronavirüs hakkında bilmemiz gerekenler

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.11.2020 - Güncelleme: 05.11.2020 16:18 - Görüntülenme: 413
Kaynak: https://covid19.saglik.gov.tr/Eklenti/39265/0/covid19salginyonetimivecalismarehberipdf.pdf
  Beğen | 0  kişi beğendi